Dostępność: Wkrótce dostępny
Quinoa trójkolorowa (komosa ryżowa)
Kraj pochodzenia: PERU
2,70 zł 2,70 zł / 100g
SKŁADNIKI
quinoa czerwona, quinoa biała, quinoa czarna (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
quinoa trójkolorowa, znana również jako komosa ryżowa, z powodzeniem
zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako
składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca
się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie
gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min.
Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1489 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 6,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 57 g,
w tym cukry - 1,3 g
Białko - 14 g
Sól - 0 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Produkt
jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu
ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.