Dostępność: Dostępny
Quinoa biała (komosa ryżowa)
Kraj pochodzenia: Peru
SKŁADNIKI
quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa, z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1532 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 5,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 62 g,
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.