Dostępność: Dostępny
Makaron orkiszowy
Kraj pochodzenia: POLSKA
SKŁADNIKI
100% mąka z pszenicy orkisz typ 1850*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania makaronu i sól do smaku. Po 5-10 minutach odstawić z ognia i wrzucić makaron do sitka. Nie przelewamy makaronu, by nie stracił smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ /352 kcal
Tłuszcz: 2,43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,54 g
Węglowodany: 62,89 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 11,42 g
Białko: 13,90 g
Sól < 0,025 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Zboża zawierające gluten i produkty pochodne. Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, orzechów oraz soi.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.