Dostępność: Dostępny
Mąka migdałowa
Kraj pochodzenia: Hiszpania
SKŁADNIKI
migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych
nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest
zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także
jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Produkt
jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu
ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.