Dostępność: Dostępny
Kraj pochodzenia: POLSKA
SKŁADNIKI
palone ziarno pszenicy orkisz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kawa zbożowa z orkiszu wyróżnia się delikatnym smakiem orzechowym oraz lekką nutą goryczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3-4 łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5-8 minut. Po zestawieniu z ognia skropić zimną wodą dla szybszego odstania. Pozostawić pod przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez gęste sito. Można także zaparzyć kawę zalewając wrzątkiem.
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Zboża zawierające gluten i produkty pochodne. Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, orzechów oraz soi.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.