Telefon: 691 538 884 ul. Włodarzewska 30 lok. U8, 02-384 Warszawa
Telefon: deko@dekozakupy.pl ul. Włodarzewska 30 lok. U8, 02-384 Warszawa

Mydło 4SZPAKI - węglowe

Dostępność: Dostępny

Mydło Węglowe z aktywnym węglem do cery trądzikowej

Cena:

19,00 zł 19,00 zł / szt.

Szczegółowy opis produktu

Detoksykujące mydło z węglem aktywnym jest kosmetykiem prostym, zadaniowym i skutecznym. Dodano do niego węgiel aktywny, który absorbuje zanieczyszczenia, otwiera i oczyszcza pory, a także wyrównuje koloryt skóry i rozjaśnia ewentualne blizny. To kosmetyk niezastąpiony w walce z trądzikiem, zaskórnikami czy skórą łojotokową. Ilość pozytywnych opinii mówi sama za siebie. Masz problem z trądzikiem? Zapewne niedługo czeka Was rozstanie.

Działanie:

Mydło węglowe to prawdziwe remedium na typowe problemy znane wszystkim posiadaczkom i posiadaczom problematycznej cery. Mowa o zaskórnikach, nadmiernym wydzielaniu sebum, łojotoku, przebarwieniach, rozszerzonych i zanieczyszczonych porach i innych średnio przyjemnych rzeczach. A przede wszystkim, o trądziku. Stosując mydło z węglem aktywnym regularnie, zafundujesz swojej skórze antybakteryjną i oczyszczającą terapię, za co z dużym prawdopodobieństwem odwdzięczy Ci się promiennym wyglądem, a na pewno znaczną poprawą kondycji. Zniwelujesz nadmierne świecenie (zwłaszcza w strefie T), zmniejszysz nadprodukcję sebum i zapobiegniesz powstawaniu nowych zaskórników. Pamiętaj tylko, żeby po użyciu mydła dobrze nawilżyć skórę, ponieważ szeregowi jego zalet towarzyszy też czasami skłonność do przesuszania skóry. Wydaje się jednak, że łatwo temu zapobiec odpowiednią pielęgnacją.
Jednym z najważniejszych składników mydła do cery trądzikowej jest węgiel aktywny. Ma silne właściwości oczyszczające, absorbujące nadmiar sebum oraz zanieczyszczenia zgromadzone na skórze. Stosowany w pielęgnacji systematycznie oczyszcza i redukuje ilość produkowanego łoju w gruczołach łojowych, co wpływa znacząco na zmniejszenie się ilości zaskórników otwartych (tzw. wągrów). Po zastosowaniu mydła węglowego poleca się spryskać skórę tonikiem lub hydrolatem w celu przywrócenia skórze równowagi kwasowo-zasadowej (prawidłowe pH skóry jest lekko kwaśne i oscyluje w granicach pH= 4,7-5,6).
A wracając do głównego sprawcy zamieszania… Trądzik, jaki jest, każdy widzi. Ale czy każdy wie, na co tak naprawdę patrzy i czym jest to spowodowane? Przed walką dobrze zrobić rozpoznanie wroga, dlatego mamy dla Was małą ściągę z rodzajami trądziku.
Zaskórnikowy - łagodna odmiana trądziku, w przypadku której występuje duża ilość zaskórników otwartych i zamkniętych, a zmiany zlokalizowane są najczęściej na twarzy.
Grudkowo-krostkowy - najbardziej popularna forma trądziku, charakteryzująca się występowaniem zaskórników oraz zmian zapalnych, takich jak grudki i krosty z treścią ropną; zajmuje głównie twarz, dekolt, ramiona oraz plecy.
Różowaty - typ trądziku o bardzo złożonej i nie do końca poznanej przyczynie. Charakteryzuje się trwałym rozszerzeniem naczyń krwionośnych głównie w środkowej części twarzy ze współistnieniem zmian trądzikowych, a w grupie ryzyka znajdują się najczęściej panie po 40 roku życia. Do przyczyn trądziku różowatego zalicza się m.in. predyspozycje genetyczne, zaburzenia hormonalne (różne fazy cyklu oraz menopauza), zaburzenia naczynioworuchowe, reakcje alergiczne, dysfunkcje układu pokarmowego czy posiadanie cery naczynkowej.
Kosmetyczny - jego przyczyną są niewłaściwie dobrane kosmetyki upiększające (mocno kryjące fluidy, matujące pudry) oraz produkty pielęgnacyjne o wysokim potencjale komedogennym; charakteryzuje się występowaniem na twarzy licznych zaskórników.
Zawodowy - związany z wykonywanym zawodem, spowodowany najczęściej kontaktem z olejami, smołami, smarami, klejami czy chlorem.
Neuropatyczny dziewcząt - lekka postać trądziku spowodowana nieustannym rozdrapywaniem, dotykaniem oraz mechanicznym usuwaniem niewielkich lub całkiem wyimaginowanych zmian trądzikowych; jego przyczyną mogą być zaburzenia psychologiczne.
Niemowlęcy - postać grudek i krost z treścią ropną; powstaje w wyniku stosowania tłustych preparatów pielęgnacyjnych na bazie oleju mineralnego lub parafinowego.
W większości przypadków odebrano bardzo pozytywny odzew odnośnie działania mydła węglowego, weź jednak pod uwagę, że ze względu na różne typy cery i źródła występowania problemów skórnych, nie ma możliwości dania Ci stu procent gwarancji, że w Twoim przypadku zadziała.

Właściwości:

Olej kokosowy - pomaga utrzymać optymalny stopień nawilżenia skóry, wzmacnia jej elastyczność i poprawia jędrność.
Masło shea - wykazuje działanie regeneracyjne i chroni skórę przed wolnymi rodnikami, spowalniając procesy starzenia skóry.
Olej lniany - dzięki zawartości kwasu alfa-linolenowego działa normalizująco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo.
Węgiel aktywny - działa antybakteryjnie, oczyszczająco i absorbuje nadmiar sebum oraz zanieczyszczenia zgromadzone na skórze.

Sposób użycia:
Włóż kostkę pod strumień wody, namydl kilka razy w dłoniach, żeby uzyskać pianę i oczyść nią skórę całego ciała.

Waga:
110 g

Wymiary kostki:
Ok. 8x5x3 cm

Skład:
Zmydlone: olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło shea, węgiel aktywowany.

INCI:
Sodium Cocoate, Sodium Olivate, Sodium Shea Butterate, Activated Charcoal.

Mydła tworzone są ręcznie metodą na zimno. Nie używa się maszyn i skomplikowanych algorytmów – cały proces to czyste rzemiosło. Każda kostka jest dzięki temu nieco inna i nie zawsze wygląda tak, jak ta na zdjęciu. Jeśli na górnej krawędzi mydła zauważysz delikatny biały nalot - nie przejmuj się, to czysta gliceryna, która wytrąca się w czasie procesu zmydlania.
Kosmetyk wegański - produkt stworzony bez użycia surowców pochodzenia zwierzęcego.


Zapisz się na nasz newsletter i korzystaj z licznych przywilejów

Ikona

Promocje i okazje

Śledź naszą ofertę i kupuj produkty w atrakcyjnych cenach

Ikona

Atrakcyjne kody rabatowe

Wykorzystaj kody rabatowe przesyłane naszym subskrybentom

Ikona

Nie spamujemy!

Dbamy aby nasze wiadomości były atrakcyjne i nie za częste

0

Zaloguj się

Wprowadź swój adres e-mail:

Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.

Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.

Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.


Zaloguj przez Facebook

Witaj

Wprowadź swoje hasło:

Dołącz do nas

Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.

Zaloguj przez Facebook